Dummy Image

Marijke Van Hoorebeke

Muzikale sterren en vonkjes. Het leven vieren.

In een notendop ben ik:

  • een soort muzikale diepzeeduiker. Alles uitvogelen wat met muziek en de ontwikkeling van jonge kinderen te maken heeft
  • mama van twee wilde, allerliefste knollies
  • ooit zelf een dreumes geweest die haar ouders aan bed gijzelde om tot in het oneindige slaapliedjes te zingen

Hier ga ik voor

Ik wil graag het geweldige potentieel van muziek met jonge kinderen exploreren, in kaart brengen en de wereld insturen. Er rostvast van overtuigd dat muziek wezenlijk kan bijdragen aan het prille leven van jonge kinderen.

Rond je oren danst muziek. Handen, voeten doen graag mee. Vonkjes vreugde uit ons hart, als schitterende sterren. Ik zie tinkels in je ogen.

Bio

Ik werk als docent muziek en muzische vorming binnen de lerarenopleiding kleuteronderwijs (Arteveldehogeschool) – 15 jaar Muziek Op Schoot ervaring – allerlei workshops aan scholen, kinderdagverblijven, navormingscentra – kleuterkampen – hoofdinstrumenten piano en gitaar.

master muziektherapie (Lemmensinstituut) – aanvullende opleiding culturele studies (KU Leuven) – banaba Muziek Op Schoot – tal van navormingen – blijf me met de regelmaat van de klok bijscholen

Tinkel afbeelding herfstreeks

Muziek is een octopus

Doorheen de jaren ben ik muziek gaan zien als een octopus. Die met al zijn armen verschillende dingen tegelijk kan vastnemen. Namelijk: verschillende ontwikkelingsgebieden.

Tijdens een sessie zie ik dan bijvoorbeeld dit bij een peuter:

Schudden met eitjes. Muziekinstrument ontdekken. Kleine onderzoeker zijn. Intens kijken. Luisteren. Voelen. Focus. Ondergedompeld in ritme en melodie. Het gevoel van wij-kabbelen-hier-samen-in-een-muzikaal-bootje. Plezier. Het liedje onthouden. Proberen mee te zingen. Taal en muziek die elkaar raken. Dat spelletje begrijpen. Die andere kinderen observeren. Leren van en met elkaar. Voluit bewegen. Of net niet. Veilig bij papa. Hechting. Niets moet.

Dat zijn véél verschillende balletjes tegelijk in de lucht. Wees maar zeker dat het barst van de actie in dat hart, lijf en hoofdje van je kind.

#datMaaktHetNetZoKeiLeuk

Tinkel afbeelding winterreeks

Heb je een vraag?

Broed je op een idee? Of wil je me even iets vertellen? Laat maar horen!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Zo word je als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe reeksen.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer info