Tinkel header Marijke Van Hoorebeke

Marijke Van Hoorebeke

Als een brede, oude walvis kan muziek ons dragen

In een notendop ben ik:

  • een muzikale schattenzoeker. Ik hou ervan om muziek, liedjes en spelletjes te ontdekken en uit te vogelen hoe je daarmee inspeelt op de ontwikkeling van kinderen
  • tijdens mijn muzieksessies altijd aan het proberen om een bedding te creëren waarin ieder op zijn eigen manier kan meedoen
  • mama van twee wilde, allerliefste knollies
  • dol op latte macchiato met één klein zwart chocolaatje. Of twee of drie.
  • ooit zelf een dreumes geweest die haar ouders aan bed gijzelde om tot in het oneindige slaapliedjes te zingen

Bio

Vijftien jaar geleden rolde ik in mijn allereerste muzieksessies voor ouder en kind.

Mijn liefde voor muziek werd een beroep via een master muziektherapie  aan het Lemmensinstituut. Hoofdinstrumenten en trouwe metgezellen op mijn weg zijn piano en gitaar.

Als ik iets interessant vind dan ga ik ervoor. Dat resulteert in een hele rits aan navormingen en opleidingen. De opleiding tot Muziek Op Schoot docent in Nederland was één van mijn favoriete kersen op de taart. Momenteel volg ik er ook de training Zing en Groei, een programma voor ouders en kinderen van 0 tot 5 jaar die extra aandacht of ondersteuning nodig hebben.

Je treft me daarnaast in de wandelgangen van de lerarenopleiding kleuteronderwijs van Arteveldehogeschool als docent muziek en muzische vorming.

Rond je oren danst muziek. Handen, voeten doen graag mee. Vonkjes vreugde uit ons hart, als schitterende sterren. Ik zie tinkels in je ogen.

De octopus

Om nog even verder te gaan in het thema waterdieren: doorheen de jaren ben ik muziek ook heel duidelijk gaan zien als octopus. Een acht armige vriend die verschillende dingen tegelijk kan vastnemen. Namelijk, verschillende ontwikkelingsgebieden.

Tijdens een sessie zie ik dan bijvoorbeeld dit bij een peuter:

Schudden met eitjes. Muziekinstrument ontdekken. Kleine onderzoeker zijn. Intens kijken. Luisteren. Voelen. Zintuigen op scherp. Ondergedompeld in ritme en melodie. Het gevoel van wij-kabbelen-hier-samen-in-een-muzikaal-bootje. Plezier. Het liedje onthouden. Focus. Proberen mee te zingen. Taal en muziek die elkaar raken. Dat spelletje begrijpen. Die andere kinderen observeren. Leren van en met elkaar. Voluit bewegen. Of net niet. Veilig bij papa. Hechting. Niets moet.

Dat zijn véél verschillende balletjes tegelijk in de lucht. Wees maar zeker dat het barst van de actie in dat hart, lijf en hoofdje van je kind.

#datMaaktHetNetZoKeiLeuk

Tinkel afbeelding octopus

Contact

Tinkel – Muziek met jonge kinderen
Marijke Van Hoorebeke
9050 Gentbrugge
info@tinkel.be

Wil je me even iets vertellen? Of broed je op een idee? Laat maar horen!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Zo ben je meteen op de hoogte van nieuw aanbod.

Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer info